Voor natuurlijke zorg

Doula Naturel

Wat mogen jullie hiervan verwachten?

Naast kraamverzorgende ben ik ook doula!

Er zijn steeds meer bewijzen dat een continue begeleiding vanaf het begin van de bevalling, tot aan de daadwerkelijke geboorte van de baby van groot belang is om goed op de bevalling terug te kijken.

Hoe fijn is het om daar 1 vertrouwd gezicht bij aan je zijde te hebben?! Iemand die jullie belangen voorop heeft staan, jullie wensen en angsten kent en daar als volleerd waakhond op kan letten. Na de geboorte, ben ik jullie kraamverzorgende en leer ik jullie alles wat jullie nodig hebben om na de kraamweek vol vertrouwen papa en mama te zijn. Uiteraard worden jullie heerlijk verwend en gepamperd.

Mijn rust, warmte en vooral liefdevolle manier van werken is dus ook al tijdens de zwangerschap en het (vroege) geboorteproces in te zetten. Ik vind het enorm belangrijk dat jullie als ouders je eigen weg kunnen vinden én volgen. Het is immers jullie lichaam, jullie kindje en jullie gezin. Mijn aanpak als doula zal zich dan ook voornamelijk focussen op het helpen vinden van jullie stem en wensen, overgoten met een sausje van warmtezorg. Kijk voor de kosten van het doula traject bij het tabblad "Kosten doula en kraamzorg".


1. Voor de bevalling:

Het doula traject bestaat uit minimaal 3 gesprekken vóór de bevalling.


2. Begeleiding van de bevalling:

Vanaf 37 weken zwangerschap mag je mij dag en nacht bellen, mailen en appen voor alle vragen die je tegenkomt. Ik vraag jullie om mij een rommelmelding te geven zodra je denkt dat er weeën zijn. Wij spreken vooraf met elkaar af wat mijn instap moment is bij jullie bevalling.

3. Extra’s:

De mogelijkheid dat ik met jullie mee ga naar één of meerdere afspraken met de verloskundige of gynaecoloog.

4. Natraject:

Ik schrijf voor jullie het geboorteverhaal waarin ik jullie het gehele verloop van de geboortereis vertel vanuit mijn perspectief. Samen met jullie eigen verhalen, vormt dit een mooi geheel. Hierin kunnen foto’s en het geboortekaartje zijn verwerkt, er zit een geboortesteen van jullie kindje bij en een lief kadootje.

Ik kom na de kraamweek nog 2 maal op bezoek om tips en trucs, adviezen of informatie uit te wisselen. Voornamelijk op het gebied van borstvoeding en/of kolven en mentale weerbaarheid kan dit erg prettig zijn.